Συχνές Ερωτήσεις

 • Τα πυροτεχνήματα έχουν περάσει απο ελέγχους και έχουν εγκριθεί για χρήση, η ευθύνη της χρήσης τους ωστόσο, βαραίνει αποκλειστικά τους χειριστές τους.
 • Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων όταν βρίσκεστε υπό την επήρεια ουσιών ή σε κατάσταση μέθης.Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνον όταν είστε απολύτως νηφάλιοι.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα πυροτεχνήματα φυλάσσονται σε κλειστό κουτί μακριά απο εστίες φωτιάς ή άλλες επιφάνειες θερμότητας.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες χρήσης και τις αποστάσεις ασφαλείας που αναγράφονται στη συσκευασία των πυροτεχνημάτων πρίν τα χρησιμοποιήσετε.
 • Μην πλησιάζετε τα υπολείμματα των πυροτεχνημάτων(δηλ. ό,τι απομένει μετά τη ρίψη) εάν δεν βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχει ολοκληρωθεί η καύση τους.Μην πλησιάζετε το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η καύση για περίπου 30 λεπτά.Στη συνέχεια συλλέξτε με προσοχή τα υπολείμματα και επιστρέψτε τα σε εμάς για καταστροφή.
 • Σε περίπτωση που τα πυροτεχνήματα δεν ανάψουν μην πλησιάζετε για 20 με 30 λεπτά τουλάχιστον.
 • Απαγορεύεται στα παιδιά να βρίσκονται κοντά στα πυροτεχνήματα.
 • Απαγορεύεται στα κατοικίδια ζώα να βρίσκονται κοντά στα πυροτεχνήματα.
 • Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων εάν η ένταση των ανέμων είναι πάνω απο 4 μποφόρ.
 • Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων απο δασική έκταση.Επίσης απαγορεύεται η χρήση πυροτεχνημάτων σε έδαφος όπου υπάρχουν κοντά ξερά χόρτα,ψηλά κτίρια και ηλεκτροφόρα καλώδια.

Όλα τα πυροτεχνήματα που προμηθευόμαστε έχουν πιστοποίηση CE, άρα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το κράτος αλλά και η ευρωπαϊκή ένωση για την ασφάλεια του χώρου και των παρευρισκόμενων.

Τα πιστοποιημένα πυροτεχνήματα μπορείτε να τα προμηθευτείτε μόνο από καταστήματα πυροτεχνημάτων.Χαρακτηριστικό των πιστοποιημένων πυροτεχνημάτων είναι ότι αναγράφουν στα Ελληνικά τις οδηγίες χρήσης.

 • Η ηλικία: Η καύση και αγορά των πυροτεχνημάτων γίνεται απο άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.Για ηλικίες 14 ετών και άνω υπάρχει μια περιορισμένη λίστα πυροτεχνημάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλά πάντοτε υπό την επίβλεψη ενήλικα.Αυτά είναι το πάρτι πιστόλι ή πάρτι σαμπάνια(πετάει χρωματιστές κορδελίτσες), το σκορδάκι(κάνει μικρό θόρυβο), οι μπαλίτσες καπνού και τα καπνογόνα(που βγάζουν χρωματιστό καπνό).Σε οποιαδήποτε κατηγορία ηλικίας και αν ανήκετε, η αγορά τους πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο απο ενήλικα άνω των 18 ετών.
 • Οι καιρικές συνθήκες: Απαγορεύετε η ρίψη πυροτεχνημάτων εάν η ένταση των ανέμων είναι μεγαλύτερη των 4 μποφόρ.Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα πυροτεχνήματα φυλάσσονται σε ξηρό μέρος ώστε να λειτουργήσουν σωστά όταν τα χρησιμοποιήσετε.
 • Ο περιβάλλον χώρος: Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων απο δασική έκταση.Επίσης απαγορεύεται η χρήση πυροτεχνημάτων σε έδαφος όπου υπάρχουν κοντά ξερά χόρτα, δέντρα, ζώα, ψηλά κτίρια και ηλεκτροφόρα καλώδια.
 • Ειδική άδεια για ορισμένες κατηγορίες πυροτεχνημάτων: Ωστόσο οι κατηγορίες πυροτεχνημάτων που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα δεν απαιτούν ειδική άδεια για τη χρήση τους.Πωλούνται και χρησιμοποιούνται ελεύθερα όλο το χρόνο.
 • Οι κατηγορίες F1, F2, F3: Τα πυροτεχνήματα αυτά πωλούνται ελεύθερα στην αγορά και μπορεί να τα προμηθευτεί οποιοσδήποτε ιδιώτης για προσωπική χρήση.Τα αγοράζετε σε καταστήματα λιανικής πώλησης πυροτεχνημάτων και δεν απαιτείται άδεια για τη χρήση τους.
 • Η κατηγορία F4: Τα πυροτεχνήματα αυτά απευθύνονται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση, δεν πωλούνται σε ιδιώτες ή ελεύθερα και απαιτούν ειδική άδεια για τη χρήση τους

Αν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο στολίστε την τούρτα με ηλεκτρικές πεταλούδες ή συντριβανάκια τούρτας. Τα μικρά πυροτεχνήματα αυτά είναι κατασκευασμένα για να παράγουν σπίθες σε χαμηλό ύψος για περίπου ένα λεπτό χωρίς να δημιουργούν καπνό ή υπολείμματα.

Τη στιγμή της κορύφωσης του πάρτι χρησιμοποιήστε κανονάκια κομφετί ή με κορδέλες. Οι κορδέλες είναι προτιμότερες αφού είναι μονοκόμματες και έτσι δεν απιτούν καθαρισμό όπως τα κομφετί ή ο χαρτοπόλεμος και απομακρύνονται εύκολα.Επίσης, τα παιδιά συνηθίζουν να παίζουν με αυτές όταν ριφθούν.

Αν τα παιδιά είναι άνω των 14 ετών δώστε τους ατομικά πιστολάκια χαρτοπόλεμο που πετάνε σερπατίνες πατώντας τη σκανδάλη,κάνοντας ένα μικρό σκάσιμο.

Σε εξωτερικό χώρο τοποθετείστε συντριβάνια επίγεια.Αυτά παράγουν πίδακες απο σπίθες σε ύψος 1-2 μέτρων και είναι ασφαλή εφόσον τα ανάβουμε σε απόσταση 5-8 μέτρα από τα παιδιά.Αν το πάρτι είναι μέρα χρησιμοποιήστε μπαλίτσες καπνού που ανάβουν και δημιουργούν σύννεφα απο χρωματιστούς καπνούς.

Άλλο ένα εντυπωσιακό ασφαλές εφέ με κρότο είναι το κράκλινγκ το οποίο βγάζει ήχους και λάμψεις για διάρκεια δύο λεπτών στο έδαφος και μπορεί να τοποθετηθεί 3-4 μέτρα μακριά απ’ τους μικρούς μας θεατές.

Επιλέγεται το χρώμα που σας αρέσει και σε 5 λεπτά είναι έτοιμα!

Φυσικά! Στις μέρες μας αυτή η διαφήμιση πάνω σε μπαλόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές μέσο προώθησης,ευέλικτο και με απίστευτες δυνατότητες αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον!

Τα υψηλότερης ποιότητας λαστιχένια μπαλόνια κατασκευάζονται απο μια φυσική ουσία που ονομάζεται Latex. Το Latex είναι βιοδιασπώμενο και αποσυντίθεται τόσο γρήγορα όσο ένα φύλλο βελανιδιάς. Η διαδικασία αποδόμησης αρχίζει σχεδόν αμέσως μετά το φούσκωμα, μόλις τα μπαλόνια εκτίθενται στον αέρα.Αυτό μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη οξείδωση- η <<θαμπάδα>> που αρχίζει να περιβάλλει τα Latex μπαλόνια αμέσως μετά το φούσκωμα.Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνει αυτή τη διαδικασία καθώς και το φώς του ηλίου, και οι φυσικοί μικροοργανισμοί που θα επιτεθούν.Ο συνολικός χρόνος αποδόμησης ενός μπαλονιού Latex ποικίλει ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες που θα συναντήσει, αλλά μπορεί να διαρκεί αρκετές εβδομάδες.